Bananchokoladekage

Bananchokoladekage

Denne bananchokoladekage tager udgangspunkt i en af mine yndlingskager fra 80’erne. Jeg er vokset op med Karolines Køkkens opskrifter og deres banankage var helt sikkert blandt favoritterne hjemme hos os. Den gang blev den pyntet med pålægschokolade, men i dag har jeg tilført både chokolade og kakao til dejen, så den bliver endnu mere chokoladelækker. Der er også kommet meget mere banan i banankagen og min datter på 3 år elsker den. Værsgo Eat My Heart Out!

Bananchokoladekage
3 æg
2 dl rørsukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
2 modne mosede bananer
50 g hakket mørk chokolade
2 spsk kakao
2 ekstra bananer til pynt

Bananchokoladekage
Smelt smør i en kasserolle og lad det køle af. Pisk æg og rørsukker luftigt og vend forsigtigt det siede mel, kakao og bagepulver i æggemassen. Tilføj det afkølede smør lidt efter lidt og vend til sidst de mosede bananer og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i en brødform med bagepapir i. Skær derefter de sidste 2 bananer på langs og placer dem oven på dejen. Som det kan ses på billedet lykkedes det ikke for mig at få bananerne til at blive på toppen af kagen denne gang, men de skabte et ret flot mønster inde i banankagen, så jeg synes faktisk at det fungerede ret godt. Bag kagen i ovnen ved 165 grader varmluft i ca. 55 min.

 

 

Skriv en kommentar

Filed under BAGVÆRK, chokolade, KAGE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s