Rejseguide til Brighton

Brightonpier

Rejseguide til Brighton
Annonce /Inviteret af VisitBritain
Brighton har været på min top 10 over drømme rejsemål, siden jeg boede i London i starten af nullerne. Af uvisse årsager fik jeg aldrig hoppet på det tog syd på da jeg boede i London, så jeg blev ekstra glad og spændt da VisitBritain inviterede mig på en Wine & Dine tur til Sydengland og det viste sig at vores første stop på turen var Brighton. Min begejstring blev endnu større, da jeg fandt ud af, at vi skulle bo på Hotel du Vin, som ligger kun få minutters gang fra Brighton Pier. Hotel du Vin er et 4 stjernet luksus hotel, som ligger i bydelen, der kaldes The Lanes. Det er et smukt område med smalle snørklede gader, som emmer af historie og atmosfære. Vi så allerede på taxaturen fra stationen til hotellet at The Lanes har massevis af hyggelige spisesteder og barer. Vores aften var planlagt med et stemningsfuldt og lækkert besøg hos Polpo, som er en venetiansk restaurant, der ligger meget tæt på The Royal Pavilion. Vi spiste en super lækker middag og min favorit var helt klart deres venetianske snacks kaldet Cichèti.
Der var især en ret, som hed røget makrel med carta di musica, som gjorde særligt indtryk på mig. Bare navnet carta di musica – nodepapir – gav det lidt ekstra italiensk romantik. Og så var de fine brød virkelig så papirs tynde, så det føltes, som om at vi spiste direkte af en italiensk komponists fineste værker. Polpo var i det hele taget en restaurantoplevelse lige efter mit hjerte – med mange små deleretter, god italiensk rødvin og en hyggelig indretning med Nonnas gamle hvide stofservietter som lampeskærme.

polpofood

PolpoDecor

Havmågeskrig & Eggs Royale til morgenmad 
Næste dag vågnede jeg i min behagelige seng på Hotel du Vin til havmågernes skrig og en let lyserød morgenhimmel over Brighton. Vi har også havmåger på Islands Brygge, men der er bare noget ultra romantisk ved af vågne nær kysten i en af Englands mest kendte badebyer til lyden af havmågeskrig. Efter en god fransk inspireret morgenmad på hotellet kunne jeg ikke vente med at komme ud og udforske de nye omgivelser. Først og øverst på min liste stod selvfølgelig Brighton Pier -det ikoniske forlystelsesbyggeri- ved molen på Brighton Beach og det skuffede bestemt ikke. Molen stod knivskarp i blændende solskin, da vi gik en tur langs strandpromenaden. Jeg er gammel moderne kultur studerende og (måske derfor) også en sucker for de fleste kulturfænomener, der stammer fra slutningen af 1800tallet og jeg må bare sige, at jeg levende kan forestiller mig, hvordan Brighton Pier har summet af forventingens glæde til forlystelser, lækkerier og løssluppenhed omkring århundredeskiftet. I dag står det store Brighton Palace Pier skilt og lokker med spillehaller, tivoli og madboder med de friskeste fish & chips i England. Næste gang jeg besøger Brighton vil jeg sætte mig for enden af molen med en god gang fish & chips og se karrusellerne dreje rundt, men denne gang blev det til en lille smagsprøve, da vi skulle videre til en 3 timers gåtur med Brighton Food Tours.

Hotelduvin_brighton_breakfast

Brightonpier_1

Brighton_colours

Indie Food & Drink i Brighton
Vi mødtes med guiden fra Brighton Food Tours i The North Laine, som er et område, der minder mig om en blanding mellem Soho og Camden Town i London. Her er mange små selvstændige butikker, cafeer og restauranter og det var netop overskriften på vores byvandring. Vi skulle rundt og besøge nogle af Brightons selvstændige madmagere.
Ingen tur til England uden en god kop te, så vi kiggede først ind hos Bird & Blend, som gav os en introduktion til Tea Mixology. Bird & Blend er kendte for at blande te, som aktiverer din lugte- og smagssans, så du kommer til at tænke på klassiske britiske retter som f.eks. Eton Mess, apple pie eller endda en full english breakfast med røget bacon.
Turen tog os også forbi Brighton Sausage Co., hvor vi smagte deres berømte pølsehorn. Derudover bød vores byvandring på smagsprøver på humus, chokolade, burger og Tuesday Tacos hos Humble Kitchen, som blev skyllet ned med en god special øl fra Bison Beer. Vores sidste stop på turen var hos vinbaren Ten Green Bottles, hvor vi skålede i bobler fra den engelske vinproducent Ridgeview fra East Sussex. Den mousserende vin var kun en lille forsmag på, hvad der ventede os på vores vintur i Sussex den følgende dag. Jeg kan virkelig anbefale at booke en guidet food tour, hvis du kun har kort tid i Brighton. Det var en utrolig fin måde at gå og smage sig igennem de forskellige områder.

Northlaine

smorls

Tuesdaytacos

Brighton

Brightonnorthlaine

Kineserier på The Royal Pavilion
Eftermiddagen i Brighton brugte vi på at besøge The Royal Pavilion, hvor man nu igen kan se original kunst og møbeldesign fra George IVs tid. Meget af kunsten og møblerne har været anvendt eller opmagasineret på Buckingham Palace og er nu endelig kommet tilbage til deres oprindelige rum. Vi havde en meget vidende og veltalende guide, som formåede at få os til at føle, at vi var gæster i George IVs særprægede sommer residens. Set udefra ligner The Royal Pavilion mest af alt noget fra 1001 Nats Eventyr og indvendig er slottet dekoreret med de mest kunstfærdige kineserier.
Det meste af indretningen er lavet med kinesisk forbillede, men da ingen af kunstnerne og designerne bag malerierne og møblerne nogensinde havde været i Kina, blev kunstværkerne billeder på, hvordan man forestillede sig, at kinesiske landskaber og dyr så ud. Jeg blev særlig fascineret af et trappeområde,  hvor man har bygget en støbejernstrappe, som skal mime bambusens lys og lette struktur.
Hvis du har fået lyst til at besøge The Royal Pavilion kan du læse mere om slottets historie og køb af billetter hos VisitBritain.

TheRoyalPavilion_2Foto af Mai Lundin

TheRoyalPavilion

TheRoyalPavilion_1

The Set
Efter en lang dag fyldt med gode mad-, drikke- og kunstoplevelser lod jeg mig synke ned i badekaret på mit hotelværelse og læste en god bog, indtil det var tid til endnu mere god lokal mad på restauranten The Set, som ligger i The Artist Residence Hotel i Brighton. Vi sluttede aftenen af på smukkeste vis med lyserøde cocktails og lækker mad. Jeg var især glad for deres ostetallerken med blodappelsincurd og ingefær.

TheSet

Thesetdessert

3 kommentarer

Filed under REJSEGUIDE

3 responses to “Rejseguide til Brighton

  1. Mai

    Tak for godt rejseselskab og en fin artikel! 🙂

  2. Camilla jessen

    Det ser bare fantastisk ud. Og hvem vidste st man bare skulle til
    England for at komme på vin tour🤩

  3. Pingback: Boblende vintur i Sussex | eatmyheartoutcph

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s