Nyt samarbejde med Syltedronningen

Syltedronningen1
Foto Peter Bilde Fogh

Nyt samarbejde med Syltedronningen
Jeg har besluttet mig for at 2020 skal være året for flere gode samarbejder med passionerede madskabere og derfor skyder jeg året i gang med en collab med Helena Grayston, som står bag bloggen Syltedronningen. Helena fik navnet Syltedronningen da hun i 2013 vandt Danmarksmesterskabet i syltning med sin opskrift på rustik rabarbersyltetøj. Jeg bliver meget inspireret til selv at gå i syltekøkkenet, når jeg læser hendes opskrifter og smager hendes sylterier. 

Farmors rødbeder
Jeg kommer fra en familie, hvor min mormor og farmor stod i køkkenet og syltede alt det gode fra deres store køkkenhaver og jeg vil forevigt forbinde duften af henkogte rødbeder med min farmors køkken i firserne. Desværre forstod jeg ikke rigtig at værdsætte de syltede rødbeder, hjemmelavede asier og blommesaft, som stod gemt i spisekamrene hos mine bedstemødre, da jeg var barn og jeg fik heller ikke rigtig kigget dem over skulderen, når de forvandlede havens bær og grøntsager til vinterlækkerier, så deres mange tips til gode syltemetoder er desværre gået tabt. Derfor er jeg så glad for at Helena vil lære mig, hvordan jeg kommer i gang med at sylte og oven i købet på en moderne måde, hvor vi skal lave lidt mindre portioner, som passer bedre til en lille familie på Bryggen end de store produktioner, som mine bedstemødre fyldte skabene op med til hele vinteren.

Moderne syltning
Jeg er også ret begejstret for at Helena er fortaler for en mere moderne syltning, som indeholder meget mindre sukker. Jeg synes ofte at syltetøj og marmelade bliver hvinende sødt, så jeg glæder mig til at lære, hvordan jeg kan lave mindre søde versioner med meget mere smag af bær og krydderier og måske endda med nogle bitre noter. 

Heldigvis har Helena også lavet nogle lækre syltede produkter til alle os, som ikke helt har styr på alle syltningens regler endnu. Derfor vil jeg de næste 2 måneder give jer nogle bud på, hvordan du kan bruge hendes syltede produkter i både det søde og det salte køkken. Så hold øje med bloggen og min Instagram profil @christinabennetzen, hvor jeg vil dele mine opskrifter med jer. Hvis du allerede nu har fået lyst til at smage Helenas sylterier, så kan du blandt andet finde Syltedronningens produkter hos Emmers på Istedgade og Helges Ost på Værnedamsvej. Jeg er allerede helt hooked på hendes appelsinmarmelade med rosmarin som passer helt perfekt sammen med et godt surdejsbrød. 

Skriv en kommentar

Filed under Syltning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s