Mazarinkage med rabarber

rabarbermazarin

Jeg er stor fan af rabarber og det er min datter Fenja heldigvis også, så vi bagte denne fine rabarber mazarinkage i sidste weekend for at fejre at rabarbersæsoner er startet. Værsgo Eat My Heart Out!

Mazarinkagedej
100 g rørsukker
100 g blødt smør
100 g marcipan
50 g hvedemel
2 æg
1/2 tsk flagesalt

Fyld
2 stilke rabarber
2 spsk sukker til at drysse på rabarberne

Rens og skær rabarberne i 1 cm skrå skiver og drys dem med sukker og lad dem stå, imens du gør dejen klar.
Pisk smør og sukker indtil det bliver hvidt og luftigt. Riv marcipanen fint og tilføj det til dejen og pisk massen godt sammen. Kom derefter mel og saltet i lidt af gangen, imens der piskes. Tilsæt til sidst æggene – et ad gangen- og pisk godt ved høj hastighed. Hæld dejen i en springform (18 cm) med bagepapir i.  Placer rabarberskiverne på dejen i en stjerneform. Bag kagen i ovnen ved 165 grader i ca. 30-40 min. Hold øje med kagen efter 30 min. Server kagen med en let pisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under BAGVÆRK, DESSERT, KAGE, TÆRTE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s