Klassisk tarte tatin med solbær

Sponsoreret af Lurpak

Tartetatin_final

Klassisk tarte tatin med solbær

Lurpak har udfordret mig til at sætte mit eget præg på 2 klassiske franske retter – en fra det søde og en fra det salte køkken. Denne tarte tatin er en af de kager jeg særligt holder af at lave, når det bliver rigtig efterårsvejr og der er masser af syrlige æbler på høstmarkederne og i butikkerne. Denne gang har jeg leget lidt med det klassiske ‘look’ på en tarte tatin og skåret æblerne i et mønster. Derudover har smagen også fået et dejligt strejf af solbær. Du kan finde opskriften hos Lurpak, hvor der også er en video, hvor jeg viser nogle tips til, hvordan du bager denne lækre tarte tatin. Del endelig dine egne kreationer i køkkenet med mig og Lurpak med hashtagget #MakeitYourOwn. Værsgo Eat My Heart Out!

Mørdej
200 g koldt Lurpak smør i tern
50 g flormelis
250 g mel
1/2 tsk. salt
1 æggeblomme
1/2 dl vand

Sukkerlage med solbær
1 l vand
2 dl frosne solbær
2 spsk. sukker
6 Santana æbler

Karamel
180 g sukker
100 g Lurpak smør
En knivspids salt

Skræl æblerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene. Kog vand, sukker og solbær, og tilsæt æblerne i ca. 15 min – sørg for, at de ikke bliver for bløde. Lad dem ligge i lagen natten over i køleskabet.

Hæld mel, salt, flormelis og smør i en skål og skær melblandingen ind i smørret. Smuldre tilsidst melblandingen med fingrene, så du får en konsistens som rasp og pas på at du ikke varmer blandingen for meget med dine fingre.

Pisk æggeblomme og vand i en kop, og tilsæt det til melblandingen. Saml hurtigt dejen, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer.

Rul dejen ud til den er ca. 4 mm tyk. Skær den ud i en cirkel på størrelse med din ovnfaste pande, og sæt den tilbage i køleskabet.

Skær æblerne i  tynde skiver og sørg for at at de holder formen på æblet, så du senere kan lægge dine udskårne æbler ned i den varme karamel.

Drys sukkeret på panden, og lad det smelte på medium varme uden omrøring. Tilsæt herefter smør og salt, og lad det boble, til du står med en lækker lys karamel.

Skru lidt ned for varmen, og placer de udskårne æbler tæt op ad hinanden i panden.

Lad æblerne simre i ca. 10-15 min. – indtil de er møre.

Lad panden køle lidt ned, før du dækker dine æbler med mørdejen. Sørg for at trykke dejen godt ned langs kanten på panden, og lav et par huller med en gaffel.

Sæt tarte tatinen i ovnen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, indtil mørdejen er gylden. Lad den herefter afkøle i ca. 20 min. Det er vigtigt at vente de 20 minutter, så du undgår at hælde brandvarm karamel ud over dig selv, men det er også vigtigt ikke at vente så længe at karamellen bliver kold. Så kan det nemlig være meget svært at vende kagen ud af panden i et fint stykke.

Læg en tallerken oven på panden, og vend den med en hurtig bevægelse. Ryst forsigtigt, hvis det føles som om, kagen ikke har sluppet.

Server kagen med creme fraiche, rød skovsyre og hakkede hasselnødder.

20181015-_1677105

Tartetatin_extra

 

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s