Bagt blomkål med rygeost & mandler

bagtblomkål.JPG

Blomkål er en af mine yndlings grøntsager og også en af dem jeg har flest minder om fra middage med familien da jeg var barn. Den gang fik vi den næsten altid let kogt som tilbehør til fisk eller lignende. Men blomkål kan også spille hovedrollen på middagsbordet – især hvis den som her er bagt i ovnen med en lækker rørt rygeost som topping. Jeg ville servere bagt blomkål med en god sprød salat og sardiner. Værsgo Eat My Heart Out!

1 blomkål

Olivenolie

2 tsk paprika

1  lille tørret chili

1 tsk spidskommen

Mandler

Rygeost

Græsk yoghurt

Purløg

Salt & peber

Rens blomkålet og fjern de ydre grove grønne blade. Jeg er ret vild med de fine blade på blomkålet, så dem lader jeg altid sidde. Hvis du ikke bryder dig om bladene, så kan de selvfølgelig sagtens fjernes. Sæt ovnen på 200 grader og find en bageplade frem. Placer blomkålshovedet på bagepapir på bagepladen. Bland olivenolie med paprika, spidskommen og tørret chili og gnid blomkålet ind i blandingen. Sæt kålhovedet i ovnen i 35 -45 min. Blomkål kan svinge meget i størrelsen, så det er vigtigt at tjekke om blomkålet har fået en fin skorpe og stik evt. i den med en spids kniv for at tjekke om den er mør.

Hak mandler groft og læg dem evt. på bagepapiret sammen med blomkålshovedet de sidste par minutter. Hold godt øje med mandlerne – de må ikke blive helt brune.

Rør en rygeost creme af rygeost, græsk yoghurt og masser af hakket purløg.

Drys salt, peber og mandler over blomkålshovedet og server evt. det hele på et skærebræt med en god klat rygeost creme til.

 

 

 

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under GRØNT, Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s