Blodappelsinkage med blå birkes

blodappelsinkage2

Det er højsæson for blodappelsiner lige nu, så det gælder virkelig om at nyde dem imens de er bedst og smukkest. Jeg elsker at skære dem over og se hvilket funklende rødt farvespil hver enkel appelsin gemmer på. I dag synes jeg det skal fejres lidt ekstra med en dejlig syrlig søndagskage. Jeg har freestylet lidt over Claus Meyers bud på en citronkage med birkes fra Bagebog og denne gang er det blevet til en blodappelsinkage med blå birkes. Værsgo EATMYHEARTOUT.

Blodappelsinkage

200 g sukker

180 g blødt smør

3 æg

250 g hvedemel

2 spsk blå birkes

1 vaniljestang

2 tsk bagepulver

Revet skal og saft af en øko blodappelsin

Revet skal og saft af en halv øko citron

1 spsk mælk

Glasur

Flormelis

Blodappelsinsaft

1 blodappelsin til pynt

Rør smør og sukker godt sammen. Slå æggene ud et af gangen og sørg for at det er godt rørt ind i massen før du tilføjer det næste æg. Tilføj mel, bagepulver, birkes, vanilje, bagepulver, appelsin- og citronskal og saft. Sørg for at dejen er rart godt sammen før du tilsætter mælken. Rør dejen sammen med mælken og hæld den i en smurt form. Jeg har brugt en bundt cake kageform denne gang, men kagen kan også fint bages i en springform eller lignende.

Bag kagen ved 170 grader i ca. 40 min. Det kan være nødvendigt at lade den få lidt ekstra tid – jeg endte med at give den et kvarter ekstra ved 150 grader. Tjek altid om kagen er færdig med en kødnål eller lignende.

Stil kagen på en rist og lad den køle af. Rør en glasur af flormelis og blodappelsinsaft og pynt kagen med den fine lyserøde glasur og tyndt skårne blodappelsinskiver.

blodappelsinkage3

 

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under BAGVÆRK, KAGE, Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s