Æbleskiver

aebleskiver

Ingen jul uden hjemmelavede æbleskiver. Jeg kommer altid i julestemning når æbleskivepanden står og bliver varm på komfuret og Last Christmas spiller i radioen. Min faster fra Als serverede altid æbleskiver med svesker i, når vi kom på besøg i juledagene. I år tænkte jeg at jeg ville prøve at efterligne smagen, så jeg har lavet en blommekompot til at fylde i de luftige æbleskiver. Så værsgo EAT MY HEART OUT!

Æbleskiver med blommekompot

250 g hvedemel

1/2 tsk salt

1 174 tsk natron

2 tsk sukker

4 dl kærnemælk

3-4 æg

Smør

Blommekompot

200 g blommer

1 stjerneanis

1 stang kanel

1 spsk rørsukker

Blommer, stjerneanis, kanel og sukker kommes i en gryde og koges ind til en kompot. Og stilles til afkøling.

Æg deles i æggehvider og blommer og æggehviderne piskes helt stive. Pisk sukker og æggeblommer i en anden skål og tilsæt kærnemælk, salt, natron og hvedemel. Vend forsigtigt hviderne i dejen med en stor grydeske. Varm æbleskivepanden op og skær smørret ud i små firkanter, som ligger klar til at blive lagt i panden. Kom en smørfirkant i hvert hul og lad det bruse op. Fyld hvert hul med 2/3 dej og lad dem brune. Put en lille tsk blommekompot i hver æbleskive. Hold øje med æbleskiverne og vend dem forsigtigt med en pind eller en gaffel undervejs. Det er lidt sværere at vende æbleskiverne når der er blommefyld i, så vær forsigtig når du vender dem. Server æbleskiverne drysset med flormelis og blommekompot.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s