Benløse fugle

benlosefugle

Benløse fugle er vist en ret der er forsvundet fra de fleste danske køkkener, men jeg har nu altid været glad for den – i hvert fald i min mors version. Jeg har prøvet at gøre hende kunsten efter et par gange og det er en dejlig smagfuld efterårsret. Så værsgo EAT MY HEART OUT.

Benløse fugle

8 skiver okseinderlår eller klump

100 g spæk

Lidt hvedemel

Salt

Peberkorn

Laurbærblade

2 gulerod

2 pastinak

1 løg

1/2 l æblemost

1-2 spsk rødvins eddike

2-3 dl rødvin

En smule fløde

Bredbladet persille

De 8 skiver oksekød bankes let og krydres med salt og peber. På hvert stykke oksekød lægges en stav gulerod, pastinak og spæk og lidt bredbladet persille. Rul kødet stramt om fyldet og fæstn med en kødnål. Vend de 8 kødruller i hvedemel og brun dem i en stor gryde sammen med løg og resten af de groft skårne gulerødder, pastinak og bredbladet persille. Tilsæt rødvins eddike, æblemost og rødvin og lad retten simrer i ca. 45 min. Smag retten til med salt og peber og jævn evt. med lidt fløde.

Jeg serverer rodfrugtemos til de benløse fugle og lidt ekstra groft hakket persille.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under SIMREMAD

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s