Portugisisk grønkålssuppe med sønderjyske kålpølser

Grønkålssuppe

Når man er sønderjyde burde man være helt vild med grønlangkål & kålpølser. Det har bare desværre aldrig været min favoritret, men jeg kan faktisk godt lide alle delelementerne, så jeg besluttede mig for at prøve at lave en suppe med grønkål og kålpølser for at se om ikke det ville fungere bedre for mig i en anden konsistens. Jeg er blevet inspireret af en portugisisk suppe med grønkål, kartofler og hvide bønner. Jeg er meget glad for resultatet som er blevet en varm, krydret og nærende suppe, som virkelig gør godt på en lidt grå oktoberdag. Så værsgo EAT MY HEART OUT.

Portugisisk grønkålssuppe med kålpølser

2 løg

2 fed hvidløg

1 tørret chili

1 bagekartoffel

1 persillerod

1 lille bundt bredbladet persille

12 stængler grønkål. Ribbes fra stænglerne og rives til mundrette stykker

1 l hønsefond

1 dåse sorte bønner

Salt & peber

Den tørrede chili “brændes” af i olivenolie og løg og hvidløg svitses sammen med kartofler og persillerod i tern. Tilsæt grønkål og persille og hæld hønsefonden på. Tilsæt kålpølser og sorte bønner og kog i 10 min. Skru derefter ned for varmen og kog videre for svagt blus i 15 min. Smag til med salt og peber. Husk at kålpølserne har en kraftig røget og saltet smag, så smag på suppen før du tilføjer salt.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under GRØNT, SUPPE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s