Verdens bedste fastelavnsboller

fastelavnsbolle

 

For et par år siden fik jeg en opskrift på verdens bedste fastelavnsboller af Signe. De er nu fast på menuen til fastelavnsfesten og de smager absolut skønt af den sødeste kardemomme og mormorminder.

Creme

2 æg

3 spk sukker

3 spk hvedemel

3 dl mælk

1 stang vanilje

 

Dej

200 g smør

2 dl mælk

1 pk gær

500 g hvedemel

1 tsk groft salt

2 tsk kardemomme

2 spk sukker

 

Flormelis og kakao til glasuren

 

Creme

Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde. Kog cremen i gryden under stadig omrøring. Lad cremen afkøle imens du rører dejen sammen.

Boller

Smelt smør og tilsæt mælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen sammen med en ske indtil den er blank og smidig.

Dejen forhæver 30 min.

Rul dejen ud og skær den i firkanter på ca. 6×6 cm. En lille tsk creme lægges på hver firkant og den lukkes forsigtigt. Vær sikker på at dejen er helt lukket omkring cremen. Bollerne efterhæver 20 min.

De bages 15-20 min ved 200 grader.

fastelavnsboller

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under BOLLER, BRØD, KAGE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s