Forsinket Nytårstorsk

torskperlebyg

Puhhh sikke en lang pause! Sidste blogpost var i starten af oktober. Det går ikke med så lange pause. Der skal jo god mad på bordet! Især nu hvor vi er hoppet ind i et nyt år og hvad er mere passende end at starten bloggen op igen med en god omgang meget alternativ Nytårstorsk. Så rigtig godt nytår – med håb om at 2013 bliver grøn og sprød.

Torsk med perlebyg er en ret jeg tit laver og den opstår altid ud af de grøntsager, der nu lige er i køleskabet. Så den kan varieres ud i det uendelige. Så værsgo EAT MY HEART OUT!

Torsk med perlebyg og grønt

Perlebyg skylles grundigt og koges i 15-20 min.

En torskefilet krydres med salt og peber og lægges i et ovnfastfad med rødløg, pastinak i små tern og en halv citron. Hvidvinseddike og olivenolie dryppes over. Fisken bages i ovnen til den er færdig. (ca. 12-15 min)

Dressing

Saften fra den bagte citron blandes med god olivenolie og lidt salt, peber og rørsukker.

Dressingen hældes over den lidt afkølede perlebyg og de bagte grøntsager fra fisken. Det er vigtigt at perlebyggen stadig er lidt varm, så trænger dressingen bedre ind.

De friske grøntsager

Alle sprøde grøntsager kan bruges til denne ret. Det glæder bare om at bruge dem man bedst kan lide. Men husk at sørg for at der er en god balance mellem det syrlige, søde og bitre.

Denne gang fandt jeg en gulerod, hjertet af en romainesalat, blomkål, en halv gul peberfrugt, kinaradise, forårsløg og et sprødt sødt æble i køleskabet. Alle grøntsagerne skæres i små tern og vendes med perlebyg og de bagte grøntsager lige før det serveres. Det hele spredes ud på en stort fad og den bagte torsk plukkes og lægges i mindre stykker ud over perlebyggen.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s