Brandvarm Stifado

Når det rusker i træerne og regnen siler ned så er der særlig én ret der kan gøre mig  rigtig glad og varm inden i og det er den græske gryderet stifado. Den var et must-have, når vi var på ferie med hele familien, da jeg var yngre og den varme duft af kanel og søde løg sender mig altid direkte tilbage til varme sommernætter på Kalymnos.
Værsgo EAT MY HEART OUT!

Stifado

2 kanelstænger, 2 nelliker, 8 peberkorn, 2 lauerbærblade og 6 enebær ristes på en brandvarm pande og hældes i en lille skål. Oksebov skæres i store tern og brunes i en dyb pande med lidt løg og hvidløg. Rødvinseddike brændes af i panden og de ristede krydderier tilsættes. 4 store løg delt i kvarte både tilsættes og svitses sammen med frisk rosmarin og timian. Derefter tilsættes en dåse hakkede tomater og rødvin. Smag til med salt, peber og rørsukker. Det hele varmes igennem og hældes op i et ildfast fad med låg og sættes i ovnen ved 200 grader i mindst 3 timer.

Rodfrugtemos

Kartofler, pastinak og gulerod skrælles og skæres i tynde skiver og koges indtil det er mørt med 2-3 fed hvidløg. Vandet hældes fra og smør, mælk og salt tilsættes og det hele moses.

Rødbedesalat

Rødbed og æble rives groft og vendes med lidt salt, olivenolie og balsamico olie.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under KØD

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s