Lagkage – Eton Mess style

Lagkagen til dette års kaffeslabberas endte nok med at blive den højeste lagkage jeg nogensinde har lavet. Jeg havde besluttet mig for at den skulle indeholde alt det jeg bedst kan lide, så selvfølgelig blev den lige lidt over the top:) Jeg har taget udgangspunkt i min yndlingsdessert Eton Mess og lavet den om til et højhus af en lagkage.

Opskriften på lagkagebundene fandt jeg i en af min mors gamle 70’er kogebøger, som jeg kunne bruge timer på at kigge i da jeg var barn. Valget faldt på Sacher Torten som er den lækreste chokoladelagekage. Så lagkagen er vel egentlig en parring af Sacher Torte og Eton Mess med lidt ekstra godt i midten.

Lagkagebunde

100g blød smør piskes med 1 1/2 dl sukker indtil det er helt hvidt og næsten skummende. 125g smeltet chokolade røres i og 4 æggeblommer piskes i. 1 1/2 dl hvedemel blandes i og tilsidst vendes 4 æggehvider forsigtigt i dejen.

Dejen hæledes i en smurt springform og bages ved 170 grader i en time.

Marengstop

4 æggehvider

2 1/2 dl flormelis

1 plade mørk økochokolade

Æggehvider piskes meget luftige. Halvdelen af flormelissen sigtes i og piskes sejt. Resten af flormelissen sigtes i og vendes forsigtig rundt. Den hakkede chokolade vendes i. Optegn omkredsen af din springform på bagepapir med en blyant og fordel sukkermassen på på papiret.
Bages ved 150 grader i 1 time.

Hindbærskum

En halv liter piskefløde piskes og vendes forsigtigt med hindbær og skovbær som har været opvarmet i 2 minutter og derefter afkølet.

Lagkagebundene smøres med solbærsyltetøj. Skåret banan og jordbær fordeles på bundene og dækkes med hindbærskum. Siderne dækkes af hindbærskum og kagen stilles i køleskabet i mindst en time. Når kagen serves tilføjes marengstoppen og toppen pyntes med masser af blåbær, jordbær og hindbær.

 

3 kommentarer

Filed under KAGE

3 responses to “Lagkage – Eton Mess style

  1. Inge B

    Hvor ser den flot ud

  2. benja

    hvor er det en lækker blog. Jeg får altid lyst til at brygge videre på opskrifterne når jeg læser dem. Den ser måmme ud din kage!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s